Zeggingskracht van sentiment en passie

Printvriendelijke versiePDF-versie

Op Zondag 19 Augustus wederom een heerlijke middag op de Kunstwerkplaats Schuytgraaf in Arnhem-Zuid. Een taai en tegelijk teder programma van wat ons hart, het Buitenpodium de Blauwe Kikker, in beroering zal brengen op een speelse wijze.
Marc Constandse, bezield muziekant bij o.a. Parne Gadje, keert in 'Regreso al amor' solo terug naar de muziek van de man die hem inspireerde de bandoneon te omarmen.

Een ode aan de zeggingskracht van Astor Piazzolla, 'el Tango Nuevo' in een onaardse combinatie waar magische klanken gevoelens tot uitdrukking brengen. Een programma voor iedereen die nog durft te voelen.


La Manouche geeft een muziekvoorstelling met traditionals  uit roma- en sinti cultuur. Met warme gitaarklanken en temperamentvolle zang wordt de luisteraar meegevoerd met de zigeunerkaravaan. Tijdens dit concert waant men aan het kampvuur bij de woonwagen. Sentiment, passie en weemoed vormen de rode draad binnen de muziek van La Manouche. Het repertoire bestaat uit liederen die afkomstig zijn uit verschillende streken.  Veelal gaan ze over liefde, tragiek en het leven van de reizende mens. Emoties worden vanuit het diepste van het zigeunerhart bezongen.

 

Mouche Palts- zang gitaar , en  Manito- gitaar
Een Flessenpost-installatie vol verhalen over verlangen, verlies en hoop spoelt aan in de beeldentuin van de Kunstwerkplaats met kans op een theatrale verhalenwandeling van mens tot mens. Een plek waar intimiteiten worden gedeeld. Wietske Bijl komt samen met een paar neven en nichten om bij deze installatie verhalen te vertellen terwijl we wandelen door de beeldentuin. Kom in de intieme verhalenwereld van onze opa, luister en toast mee! 

 

Er is bewust gekozen voor een één-op-één verhouding, zodat het contact tussen de performers en het publiek zo bijzonder mogelijk wordt. Voor de kleintjes komt er hoog bezoek van de Kinderlokker, tot ieders creatief vermaak daalt ze af van Hoogte 80 om iets moois in elkaar te knutselen!

 

Het programma en de installatie zijn tussen 13.30 en 17.00 uur voor iedereen tegen een vrijwillig bijdrage te bezoeken.

 

Locatie: Kunstwerkplaats Schuytgraaf, Minervasingel 10, Arnhem (300 meter lopen vanaf het treinstation Arnhem-Zuid, locatie is al zichtbaar vanaf het stationnetje).

 

Entree: een vrijwillig bijdrage, zodat de Blauwe Kikker kan blijven programmeren.

 

Informatie: www.facebook.com/BuitenpodiumDeBlauweKikker

 

Email: podiumblauwekikker@gmail.com

Volg ons op

   Facebook


  Instagram

 


Wijkagenda

Er zijn momenteel geen agendaberichten.

Plaats zelf

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem

Redactieadres voor
website en muurkrant:
redactie.rijkerswoerd@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata en een link om Het Woerdje online te bekijken.
Kopij kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl