Weerbaarheid voor ouderen in Rijkerswoerd

Printvriendelijke versiePDF-versie

Op 19 september start een cursus weerbaarheid voor ouderen in Rijkerswoerd. Gratis! Die dag kan iedereen kennismaken met het programma in een Open Les en demonstratie. Daarna volgt de cursus in 9 wekelijkse trainingen. Voor iedereen vanaf 55 jaar!

Ouder worden vormt een grotere belasting dan velen vermoeden. Er komen fysieke klachten, je dreigt eerder te vallen en durft minder makkelijk de straat op, je wordt afhankelijker van anderen en verliest de regie over eigen leven, eenzaamheid dreigt. Hoe houd je je staande, letterlijk en figuurlijk?

Juist hiervoor is de weerbaarheidscursus ‘Body-Mind-Fit’ (BMF) bedoeld. Deze cursus helpt om 55-plussers weerbaar te maken, in fysiek, mentaal en sociaal opzicht. Zij krijgen specifiek training in ontspanning, flexibiliteit, en conditie. Valpreventie en – training vormen een belangrijk onderdeel. In gerichte, veilige en simpele oefeningen wordt gewerkt aan herstel en behoud van evenwicht en zelfvertrouwen. Niet alleen fysiek maar ook mentaal heeft dit resultaat: mensen staan steviger in hun schoenen, voelen zich energieker en weerbaarder. Bovendien is het programma leuk en gezellig! Dit is in eerdere cursussen door velen ervaren!

Aikido

BMF maakt gebruik van de principes van het Aikido. Dit is een Japanse krijgskunst met een sterk filosofische inslag, gericht op behoud van fysieke en mentale balans onder druk. BMF vertaalt de Aikido-principes in oefeningen die zijn aangepast aan de behoeften en fysieke mogelijkheden van ouderen. Na afloop van de cursus kan men doorstromen naar permanente training in aikido voor senioren of verwante sporten.

Aikido Stichting Arnhem (ASA) en BMF

De ASA heeft ruime ervaring met integratie van aikido in weerbaarheid en valpreventie. Met subsidie van ZonMw geeft zij de komende 2 jaar BMF-cursussen in diverse wijken in Arnhem vanaf 1

september 2018. De cursus wordt gegeven door Piet Lagerwaard (6e dan Aikido en ervaren val- en  weerbaarheidstrainer) en Pasi Lohendepara (1e dan aikido).

Waar en wanneer?

Sporthal Rijkerswoerd, de Pas 44, 6836 BK  Arnhem-Zuid

Open les/demo: woensdag 21 september 2018, 13.30 – 15.00 uur

BMF- cursus: 26 september t/m 21 november 2018, zelfde tijd en locatie.

Meer weten & aanmelden:

www.aikidostichtingarnhem.nl

E-mail:       info@aikidostichtingarnhem.nl

Telefoon:   0317-617490

Facebook:  facebook.com/jikishinkan

Twitter:      @jikishinkan

 

Meer informatie is te vinden op www.aikidostichtingarnhem.nl ,  telefoonnummer 0317-617490 of Facebook.com/jikishinkan

www.aikidostichtingarnhem.nl            @jikishinkann            facebook.com/jikishinkan 

Locatie

Volg ons op

   Facebook


  Instagram

 


Wijkagenda

Er zijn momenteel geen agendaberichten.

Plaats zelf

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem
wijkrijkerswoerd@gmail.com

Redactieadres voor
website en muurkrant:
redactie.rijkerswoerd@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata en een link om Het Woerdje online te bekijken.
Kopij kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl