Persbericht, Arnhem, 26 augustus 2020

Printvriendelijke versiePDF-versie

Persbericht, Arnhem, 26 augustus 2020

3 september - Unieke Arnhemse samenwerking tussen Power Plug NL artiesten en live muzikanten van DWS en het Klarinettenkoor in videoclip Zuiderstroom

Op 3 september brengt Ruimtekoers Festival i.s.m. Power Plug NL de videoclip Zuiderstroom uit. In de videoclip nemen 26 artiesten je mee op reis door Arnhem-Zuid. Stadsmakers Mauro Casarini en Cassandra Onck schreven samen met Power Plug NL artiesten Mayvision, RC en Nuri een nieuwe song geïnspireerd op het thema culturele diversiteit. De beat is geproduceerd door Mauro Casarini en bevat live samples van de leden van muziekverenigingen Door Wilskracht Sterk (DWS) en Klarinettenkoor Arnhem. Volg de geluiden van de Zuiderstroom en laat je verrassen door een energieke combinatie van klarinetten, beats, brass en rap.

De videoclip is in augustus opgenomen op verschillende locaties in Arnhem-Zuid, waaronder het dak van het Bruishuis in Malburgen, onder de John-Frost brug en een flat in Immerloo op het Gelderseplein. De opnames waren een bijzondere eerste ontmoeting voor de muziekverenigingen en artiesten. In verband met de Corona-maatregelen was een fysieke ontmoeting onmogelijk en daarom is alle muziek zoveel mogelijk apart opgenomen. De verschillende close-up portretten die de video rijk is, laat de diversiteit aan muzikanten zien. Ook geeft de videoclip geeft het gevoel in één take te zijn opgenomen, wat refereert aan een stroom, een doorgaande beweging; Zuiderstroom.

De videoclip gaat in première op 3 september om 20:30 tijdens Drive in Cinema Zuid op Ruimtekoers Festival 2020, en is daarna te bekijken op het Youtube kanaal van Power Plug NL. Bekijk de official teaser hier.

Project #Zuiderstroom
Met het project #Zuiderstroom willen stadsmakers Mauro Casarini en Cassandra Onck het muzikale netwerk van Arnhem-Zuid zichtbaar maken en verder ontwikkelen door verschillende muzikale stromingen met elkaar te verbinden.Van hiphop tot klassiek en van pop tot elektronische muziek. Verschillende genres, generaties en verhalen komen samen in de Zuiderstroom videoclip en hun gelijknamige EP die op 24 september uitkomt.

De Zuiderstroom EP is vanaf 24 september te beluisteren via alle grote streamingplatforms (o.a. Spotify, Deezer, Apple Music, Itunes).

Power Plug NL
Binnen Power Plug NL krijgen jonge talenten de kans om zichzelf te ontwikkelen en productief aan de slag te gaan met zijn of haar passie. Hierbij wordt coaching ingezet en gekeken naar de behoeften van de doelgroep. Onder begeleiding van Jeffrey Neijs en andere coaches zetten de jongeren zelfstandig projecten, evenementen en activiteiten op voor de rest van de stedelijke jongeren. Power Plug NL creëert een creatieve community waar jongeren zowel intrinsiek als excentriek bij willen horen. Wij willen jongeren beter zicht bieden op de mogelijkheden voor de inrichting van hun toekomst, werk en vrije tijd. Én op hun mogelijke bijdrage aan de samenleving. www.power-plug.nl.

Ruimtekoers Festival
Ruimtekoers is een stedelijk en cultureel onderzoek verpakt in een gratis en toegankelijk kunst- en cultuurfestival in Arnhem-Zuid. Met makers, bewoners, publiek, overheden en ondernemers wordt de lege ruimte in de stad ingezet om samen nieuwe ideeën, dromen en richtingen te verkennen voor het samenleven in de stad. Dat doet Ruimtekoers midden in de samenleving. Waar mensen hun boodschappen doen, wonen en naar school gaan. www.ruimtekoers.nl

https://youtu.be/8GenNgz_2PM

 

 

 

 

Locatie

Volg ons op

   Facebook


  Instagram

 


Wijkagenda

Er zijn momenteel geen agendaberichten.

Plaats zelf

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem

Redactieadres voor
website en muurkrant:
redactie.rijkerswoerd@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata en een link om Het Woerdje online te bekijken.
Kopij kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl