Paddenstoelen en leven in de herfst

Printvriendelijke versiePDF-versie

Op zondag 8 oktober kan je mee met natuurgidsen van IVN Arnhem om naar paddenstoelen te zoeken in de Heemtuin van Presikhaaf. Het lijkt erop dat de natuur een beetje afsterft in de herfst, maar er vinden allerlei belangrijke processen in de natuur plaats; die zijn juist gericht op leven en overleven. Op de heemtuin zijn hier allerlei voorbeelden van te vinden.

Zwammen, paddenstoelen en schimmels vormen een belangrijk onderdeel van deze IVN-wandeling in de heemtuin. Het voorkomen van paddenstoelen kan mee- en tegenvallen, maar altijd zijn er rottingsprocessen te zien in deze tijd van het jaar. En al die zwammen doen daar aan mee. Het aantal zwammen dat je waar kan nemen, is afhankelijk van de periode ervóór. Als het warm en vochtig was, dan kan je veel te zien krijgen. Bij koude en droogte komt  er niet zoveel tot ontwikkeling, maar dan tóch vinden de gidsen wel iets. In ieder geval zal de kringloop in de natuur op deze wandeling duidelijk worden gemaakt met allerlei voorbeelden.

De aanvang van deze rondleiding is 14.00 uur bij de ingang van de tuin aan de Ruitenberglaan 4, die wordt verzorgd door Natuurcentrum Arnhem. Deelname is gratis voor iedereen en aanmelden is niet nodig. Informatie over andere IVN-activiteiten is te vinden op ivn.nl/afdeling/arnhem.

Locatie

Datum: 
zondag, 8 oktober, 2017 - 14:00

Volg ons op

Wijkagenda

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem
wijkrijkerswoerd@gmail.com

Redactieadres voor
website en muurkrant:
redactie.rijkerswoerd
@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata en een link om Het Woerdje online te bekijken.
Kopij en informatie kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl