Open Monumentendagen Arnhem, 12–13 september 2020:

Printvriendelijke versiePDF-versie

PERSBERICHT

Open Monumentendagen Arnhem, 12–13 september 2020: minder openstellingen, wel monumenten-routes 

Elk jaar openen Arnhemse monumenten in het tweede weekend van september hun deuren voor het publiek in het kader van Open Monumentendag. In verband met de huidige situatie was dat dit jaar een uitdaging. De organisatie van Open Monumentendag Arnhem en zijn samenwerkingspartners hebben ondanks de omstandigheden het toch voor elkaar gekregen om een bijzonder evenement te ontwikkelen voor het weekend van 12–13 september.

In samenwerking met Theo Brink (Arnhemkenner en auteur van Het Nulboek, Arnhem uit de kunst) twee bijzondere monumenten-routes ontwikkeld. Deze nemen je mee langs opmerkelijke gebouwen en verscholen kunstwerken in de openbare ruimte: een wandelroute door de authentieke volkswijk Klarendal in Arnhem-Noord en een fietsroute door de voormalige aandachtwijk Malburgen in Arnhem-Zuid.

De routes leiden langs verborgen, minder bekende plaatsen en sluiten zo aan bij het thema van dit jaar: In Arnhem verscholen. Men kan op eigen gelegenheid op pad gaan, op gepaste afstand van elkaar, en zo toch meer leren en ontdekken over minder bekende monumenten in Arnhem. De routes zijn gepubliceerd in een routeboekje dat op verschillende uitgiftepunten in de stad gratis verkrijgbaar is (bijvoorbeeld bij kunst- en cultuurfestival Ruimtekoers, 5-6 september 2020; zie www.openmonumentendagarnhem.nl voor de volledige lijst van locaties waar het boekje verkrijgbaar is). Het boekje is ook als pdf te downloaden via deze website.

Dit jaar zullen minder monumenten hun deuren openen dan gewoonlijk. De volledige lijst van de deelnemende monumenten is op de website (www.openmonumentendagarnhem.nl) te vinden.

Open Monumentendag is een landelijk en gratis toegankelijk evenement dat jaarlijks plaatsvindt in het tweede weekend van september.

Zie voor achtergronden en het programma: www.openmonumentendagarnhem.nl.

Heeft u vragen of opmerkingen? Mail ons op openmonumentendagarnhem@gmail.com.

Locatie

Volg ons op

   Facebook


  Instagram

 


Wijkagenda

Er zijn momenteel geen agendaberichten.

Plaats zelf

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem

Redactieadres voor
website en muurkrant:
redactie.rijkerswoerd@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata en een link om Het Woerdje online te bekijken.
Kopij kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl