Oogstfeest de Korenmaat 2019

Printvriendelijke versiePDF-versie

4 sept. Oogstfeest op Stadsboerderij de Korenmaat

Op woensdag 4 september vieren we het Oogstfeest op Stadsboerderij de Korenmaat. Het belooft een waar geur- kleur- en smaakfestijn te worden! Van 13.30 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom om deel te nemen aan de oogstactiviteiten op de boerderij.

Na een heerlijke zomer met groeizaam weer, is het tijd om te oogsten! Kom en geniet mee van de opbrengst van het vee en het land. Voor de kinderen zijn er verschillende leuke activiteiten te doen.

Activiteiten voor kinderen

Tijdens het Oogstfeest is er voor kinderen van alles te doen. Rooi je eigen aardappels op de kindertuin en bak daar je eigen rösti van. Of pof lekkere mais boven het vuur op het erf. Je kunt beestjes gaan zoeken met IVN of een oogstpuzzel maken. Ook is er veel te ruiken, proeven en ontdekken in onze Kindertuinen!

Op het erf

Op het erf bouwen we samen een groot insectenhotel om deze kleine nuttige dieren te helpen aan een huis. Want zonder insecten immers geen oogst! Er zijn seizoensproducten te koop van eigen bodem en tuinierende kinderen verkopen hun kleine zelfgemaakte gerechtjes en vers geplukte bloemen. Samen met de mensen van de Feltcompany maken we speeltjes van wilgentenen voor onze konijnen en cavia’s. Boerderijcafé De Hooijmaat verzorgt een proeverij van boerenballetjes, gemaakt van biologisch vlees van onze eigen dieren. En onze imker Danny vertelt je alles over bijen. Kortom, er is van alles te beleven!

Kom je ook?

De toegang is gratis en deelname aan alle activiteiten kost € 4.00 per kind. Zelf een smoothie maken van seizoensfruit van de sappentrapper kost € 1.00. Het feest duurt van 13.30 tot 17.00 uur. De kaartverkoop sluit om 16.00 uur. Wees welkom op Stadsboerderij de Korenmaat, Marius van Beeklaan 5 in Arnhem. Kijk voor meer informatie op onze website: http://www.natuurcentrumarnhem.nl/activiteiten/

Over Natuurcentrum Arnhem

Natuurcentrum Arnhem zet zich in voor een levendige groene stad, waar bewoners een actieve bijdrage kunnen en willen leveren aan een duurzame toekomst. Op onze stadsboerderijen kan je van alles leren en ontdekken over dieren en de herkomst van ons voedsel. Met onze lessen en initiatieven in de wijk inspireren we en hopen we jong en oud bewust te maken van het belang van natuur en de eigen rol in het behoud ervan. Want als je dichtbij de natuur staat, begrijp je ook hoe belangrijk het is om er goed mee om te gaan.

Datum: 
woensdag, 4 september, 2019 - 13:30

Locatie

Volg ons op

   Facebook


  Instagram

 


Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem
wijkrijkerswoerd@gmail.com

Redactieadres voor
website en muurkrant:
redactie.rijkerswoerd@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata en een link om Het Woerdje online te bekijken.
Kopij kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl