Nieuwe bomen geplant

Printvriendelijke versiePDF-versie

Half november is een aannemer in opdracht van de gemeente gestart met het herplanten van bomen in het gebied Rijkerswoerd-West. Enkele weken daarvoor zijn daar de overlast gevende elzen gerooid. Deze overlast leidde tot grote klachten van bewoners. Tijdens een wijkschouw van de werkgroep Publieke Ruimte van Rijkerswoerd bleek dat dit één van de belangrijkste klachten van bewoners was.

De omvang van de bomen in verhouding tot de breedte van de straat, de overlast meerdere keren per jaar van bloesem, blad en vruchten en de beschadiging van de bestrating door de opdruk van de wortels, bleken ook bij de gemeente reden voor ingrijpen. Met de werkgroep werd afgesproken dat per straat een bewonersavond zou worden belegd en dat in overleg met bewoners bekeken zou worden waar bomen moesten verdwijnen en waar bomen van een andere soort (pluim essen) zouden worden terug geplant.

Aanleiding voor het schouwen van de wijk was de aankondiging van de gemeente dat er een BGB (Buiten Gewoon Beter) project in Rijkerswoerd-West zou plaatsvinden.  Het doel van het BGB-project is dat de achterstand in het onderhoud van de openbare ruimte in uw buurt wordt weggewerkt en de kwaliteit van de openbare ruimte op 'basisniveau' wordt gebracht. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de onderhoudstoestand van de bestrating, de bomen en het groen, de speelplekken, de riolering en de openbare verlichting. Bewoners zijn vervolgens opgeroepen om hun klachten en wensen bij de werkgroep te melden. Dit leverde bijna 70 reacties op, waarvan velen dus over de overlast gevende elzen.

Naast de aanpak van de bestrating en de vervanging van bomen is ook de verlichting in de straten vervangen door Led-verlichting en zijn plantvlakken gesnoeid. Met het planten van de nieuwe bomen is dit project zo goed als afgerond. In hoeverre ook in andere straten en delen van Rijkerswoerd de klachten over bomen zullen leiden tot maatregelen is de vraag. BGB projecten worden door de gemeente niet meer ondersteund. In het kader van het nieuwe beleid “van wijken weten” zal het Wijkteam Leefomgeving in overleg met bewoners gaan bepalen wat in de wijk nodig is.

 

Volg ons op

Wijkagenda

28-09-2018, 26-10-2018, 30-11-2018, 21-12-2018 Bingo in Rijkerswoerd
28-09-2018, 26-10-2018, 30-11-2018, 21-12-2018 Bingo in Rijkerswoerd
28-09-2018, 26-10-2018, 30-11-2018, 21-12-2018 Bingo in Rijkerswoerd

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem
E-mail: wijkrijkerswoerd@gmail.com

Redactieadres:
E-mail:
redactie.rijkerswoerd
@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl