Moestuinen in Rijkerswoerd

Printvriendelijke versiePDF-versie

Lijkt het u leuk om zelf groenten, kruiden en fruit te verbouwen? Meld u dan aan bij de Biologische Tuinvereniging De Tuinmaat. Onze tuinen bevinden zich aan de rand van Gaardenhage. De ingang ligt tegenover de toegang tot de stadsboerderij aan de Nel Klaassenstraat. 

 

 

 

Nieuw seizoen

Deze foto laat de herfst zien op de tuinen. Inmiddels staan de moestuinen in de winterstand. Behalve boerenkool en spruiten staat er niet zoveel meer op de landjes. Maar vanaf maart 2019 is er weer volop actie in de tuinen en worden de eerste voorbereidingen voor een nieuw groeiseizoen getroffen. Elke dag zijn er dan wel mensen bezig.

 

Moestuinen en moesbakken

Onze complex bestaat uit zo’n 70 moestuinen van 50m2 tot maximaal 150 m2. Als u niet goed op de (klei-)grond kunt werken kunt u een of meer verhoogde bakken huren. Deze bakken staan in de Toptuin vooraan in ons complex en zijn ook toegankelijk voor mensen met een rollator, scootmobiel of rolstoel.

 

 

Tijd nodig

Als u een moestuin wilt beginnen, realiseert u zich dan wel dat u er ook echt tijd in moet steken om de tuin bij te kunnen houden, zeker aangezien de kleigrond hier zo ontzettend vruchtbaar is. Belangrijk is te weten dat wij biologisch werken. Wij gebruiken geen gif en/of kunstmest. Als u zich aanmeldt voor een tuin zal één van onze bestuursleden u de tuinen laten zien en vertellen hoe alles in zijn werk gaat binnen onze vereniging.

 

Vereniging

Ieder lid heeft een eigen moestuin. Een paar keer per jaar gaan we als vereniging gezamenlijk aan de slag om allerlei klussen te doen op het algemene gedeelte. In het nieuwe tuinjaar (2019) beginnen we in april met een zogenaamde opschoondag. Dan worden bijvoorbeeld de waterpompen weer aangesloten en herstellen we wat nodig is. Maar zeker zo belangrijk zijn de gezellige momenten waarin we samen koffie/thee drinken met iets lekkers, soep en hapjes krijgen die door de leden zijn gemaakt. Het einde van het tuinjaar sluiten we gezamenlijk ook op deze manier af.

 

Kosten en aanmelding

Wanneer u zich als belangstellende aanmeldt ontvangt u per mail verdere informatie over kosten en de afspraken binnen onze vereniging. Dus, bent u geïnteresseerd?  Stuur dan een mail aan ons secretariaat: tuinmaat@gmail.com

Locatie

Volg ons op

   Facebook


  Instagram

 


Wijkagenda

Er zijn momenteel geen agendaberichten.

Plaats zelf

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem
wijkrijkerswoerd@gmail.com

Redactieadres voor
website en muurkrant:
redactie.rijkerswoerd@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata en een link om Het Woerdje online te bekijken.
Kopij kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl