Horen, zien, zwijgen en meer

Printvriendelijke versiePDF-versie

Zondagmiddag 15 juli zet IVN Arnhem het thema “zintuigen” centraal in de heemtuin van Presikhaaf. Hoe neem je je omgeving eigenlijk waar? Onze ogen staan bij ons “voorop”. Maar je gebruikt ook veelvuldig andere zintuigen. Je ziet niet alleen, je hoort, voelt, proeft. Altijd en constant, hoewel je je daar niet altijd van bewust bent. Bij het herkennen van planten bijvoorbeeld is het ruiken en proeven vaak heel belangrijk. En hoe vaak wil je ergens aan voelen als je waarneemt? We willen graag iets “in de vingers” krijgen.

Tijdens deze rondleiding door IVN Arnhem krijgen de bezoekers volop de gelegenheid zoveel mogelijk zintuigen te gebruiken.
Het uitschakelen van zintuigen is eigenlijk onmogelijk, maar zwijgen moet iedereen een tijdje kunnen. Als je dat in praktijk brengt door helemaal stil te zijn, worden je andere zintuigen juist geactiveerd. En dat leidt tot bijzondere waarnemingen in de natuur. De heemtuin leent zich hiervoor uitstekend!

Je gaat er zien, horen, voelen, zwijgen en……...beleven.

 

Als je dat ook wil, verwelkomen de natuurgidsen je graag op zondagmiddag 15 juli om 14.00 uur bij de ingang van de Heemtuin van Presikhaaf aan de Ruitenberglaan 4 in Arnhem. De beheerder van Natuurcentrum Arnhem zorgt dat je daar volop kan genieten. De excursie zal ongeveer anderhalf uur duren en deelname is gratis.

Informatie over andere IVN-activiteiten is te vinden op ivn.nl/afdeling/arnhem.

Datum: 
zondag, 15 juli, 2018 - 14:00

Locatie

Volg ons op

   Facebook


  Instagram

 


Wijkagenda

Er zijn momenteel geen agendaberichten.

Plaats zelf

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem
wijkrijkerswoerd@gmail.com

Redactieadres voor
website en muurkrant:
redactie.rijkerswoerd@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata en een link om Het Woerdje online te bekijken.
Kopij kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl