Honden uitlaten

Printvriendelijke versiePDF-versie

Voorheen waren de grasstroken langs de wegen, fiets- en wandelpaden in Rijkerswoerd een gebied waar de hond straffeloos zijn uitwerpselen kon deponeren. Sinds kort is dit verboden, er geldt nu een opruimplicht. De poepzuiger van de gemeente is de mottenballen ingegaan.

Wat de redactie nu opvalt is de snelle toename van de hoeveelheid hondenpoep, ook is het opvallend dat bijna iedere hondenbezitter een kokertje aan de hondenriem heeft bevestigd waar plastic zakjes in zitten.

Navraag bij de hondeneigenaren leert dat ze wel de opruimspullen bij zich hebben maar deze in het algemeen niet gebruiken (de handhaver misleiden). Veel gehoorde opmerking is dat er geen afvalbakken op de looproutes zijn geplaatst en men niet van plan is om de poepzak helemaal mee naar huis te zeulen.

Jammer deze antireclame voor de viervoeters, men vergeet de irritatie van de langskomende wijkbewoner die geen hondenvriend is, en zich gesterkt voelt in zijn aversie tegen hondenpoep (dit blijft niet voor niets de grootste ergernis in de top tien van Nederland) 

Misschien biedt het adopteren van een afvalbak, geplaatst door de gemeente op een strategische plaats een oplossing. Dit kan onder voorwaarde dat bewoners de bak beheren en regelmatig legen. Navraag bij de gemeente leert dat zij dit idee toejuichen, en er zijn zelfs al wijken waar dit is toegepast. 

Hopelijk voelt de hondenbezitter zich aangesproken en reageert op dit idee (ook als men het er niet mee eens is staat de redactie open voor een beter / ander idee)

Uw reactie zenden naar: wijkrijkerswoerd@gmail.com

Volg ons op

   Facebook


  Instagram

 


Wijkagenda

Er zijn momenteel geen agendaberichten.

Plaats zelf

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem

Redactieadres voor
website en muurkrant:
redactie.rijkerswoerd@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata en een link om Het Woerdje online te bekijken.
Kopij kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl