GLAD BACK: 55+ EN SPELEN IN EEN BAND

Printvriendelijke versiePDF-versie

Kunstbedrijf Arnhem start in oktober met het project Glad Back, in navolging op succesvolle band-projecten zoals Rocking Old School in Ede en Tiel. Deelnemers van 55 jaar of ouder spelen samen in een band. Er is plek voor vier bands die tegelijkertijd repeteren zodat er uitwisseling kan plaatsvinden. Twee professionele coaches maken de indeling en begeleiden tijdens de oefensessies in Rozet. De bandleden werken toe naar een optreden voor publiek

Bucketlist

Glad Back is een soort come back voor mensen die in een band hebben gespeeld. Of een kans voor diegenen die daar altijd al van gedroomd hebben. Hoe dan ook, het kan vanaf nu van ieders bucketlist afgevinkt. Plezier en prettige samenwerking staan voorop. Zoals band-coach Thomas Calis zegt: ’Wat nou, herfst van je leven, we gaan weer vlammen!’

Muziek verbroedert

Muziek is van alle tijden, kent geen taalbarrière en verbroedert. Het is daarmee volgens de initiatiefnemers een perfect middel om mensen bij elkaar te brengen. Samen met muziek bezig zijn bevordert bovendien het welzijn van de deelnemers. Met het project wordt een stevig impuls gegeven aan samenwerking tussen mensen die anders waarschijnlijk nooit iets samen zouden doen.

Gevarieerde doelgroep

Mensen die vroeger in een band speelden maar door carrière, gezin of wat ook, de hobby lieten varen. Voor hen die meer tijd hebben of zelfs met pensioen zijn en de muziek nieuw leven in willen blazen. Voor de muzikant die al jaren alleen thuis op zijn instrument zit te ‘pielen’ en toch wel eens uit de veilige eenzaamheid van de zolderkamer wil breken. Voor de ‘thuiszanger’ zonder band-ervaring, die wel eens in een band wil zingen. Het project is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Gebruik van de Gelrepas is mogelijk.

Ambitie

De initiatiefnemers zien Glad Back graag uitgroeien tot een zelfstandig functionerend platform waar mensen van verschillende ‘muzikale’ achtergronden met elkaar in contact komen en muziek maken. Samen repeteren aan diverse muziekstukken en de resultaten presenteren aan publiek. Band-coach Tudor Rutjes: “Glad Back wordt een begrip in Arnhem en omgeving, let maar op.” Het enthousiasme en de gedrevenheid van de initiatiefnemers is in ieder geval aanstekelijk:

Sandra van Winden, projectleider Glad Back:

“Ik ben er van overtuigd dat er veel mensen zijn die ‘vroeger’ al eens een instrument hebben gespeeld of zelfs in een band en daar nu niks meer mee doen. Soms kriebelt het dan toch, maar ja, hoe pak je dat weer op? Glad Back biedt die kans om weer lekker samen met anderen in een band te spelen, onder begeleiding van een band-coach!”

Thomas Calis, coach Glad Back:

“Veel mensen hebben het spelen in een band op hun ‘Bucketlist’ staan maar weten niet hoe dat te realiseren. Glad Back maakt het mogelijk. Samen muziek maken, gezelligheid, inspiratie, overwinnen van onzekerheden. Maar ook irritaties, botsende ego’s en mismatches. Kortom zoals het hoort te gaan! Moet het een pop of rockband worden? Nee, het samenspelen is het belangrijkst. Welke stijl het wordt doet er niet toe. Alles mag, niks moet. Kom, we gaan iets leuks doen!”

Tudor Rutjes, coach Glad Back:                 

 “Wat is er nou mooier dan muziek maken? Met het project Glad Back krijgen deelnemers de mogelijkheid om in een band te spelen. Het komt dan aan op echte samenwerking. Tegelijkertijd worden ze gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. Ik heb er veel zin in om vol enthousiasme opbouwend te coachen en ieders individuele kwaliteiten zo optimaal mogelijk te benutten.”

Innovatief project

Kunstbedrijf Arnhem ondersteunt en faciliteert vaker de opstart van dit soort innovatieve projecten. Zij maken kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk en hechten veel waarde aan een zo breed mogelijk aanbod. Voorwaarde is dat de projecten na een paar jaar zelfstandig kunnen voortbestaan. Glad Back is volgens Sandra van Winden van Kunstbedrijf Arnhem typisch zo’n project. “Als er behoefte aan is en het is er nog niet, dan zorgen we dat het er komt!” aldus Sandra.

 

 

Locatie

Volg ons op

Wijkagenda

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem
wijkrijkerswoerd@gmail.com

Redactieadres voor
website en muurkrant:
redactie.rijkerswoerd
@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata en een link om Het Woerdje online te bekijken.
Kopij en informatie kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl