ESA gestart met activiteiten voor ouderen 60+

Printvriendelijke versiePDF-versie

In het laatste kwartaal van 2016 is ESA op het Sport- en Wijkcentrum Rijkerswoerd gestart met activiteiten voor een nieuwe doelgroep te weten de 60-plussers. Deze activiteiten zijn er op gericht om dames en heren van 60 jaar en ouder (opnieuw) in beweging te krijgen en de onderlinge sociale contacten te bevorderen.

Op dinsdagochtend is inmiddels een groep gestart die met heel veel plezier met elkaar in het centrum en buiten op het kunstgrasveld bezig zijn. Tot deze groep behoren inmiddels 3 dames en 5 heren. Rond 10:00 uur wordt er uiteraard gestart met een kopje thee en/of koffie. Al naar gelang de behoefte van de deelnemers worden er sociale activiteiten georganiseerd waarbij, gedacht kan worden aan een deelnemer die een presentatie geeft van een bijzondere vakantie die zij of hij heeft mogen meemaken. Bij voldoende belangstelling wordt er ook gedacht aan het bieden van mogelijkheden om te biljarten, darten, kaarten, dammen etc.

Na de start met binnen activiteiten gaan de deelnemers zich omkleden voor het bewegen buiten op het trainingsveld. Als eerste worden er op een rustige ontspannen wijze oefeningen gedaan om de spieren op te warmen. Daarbij krijgen alle deelnemers volop de vrijheid om zelf te bepalen hoe intensief zij daar aan mee willen doen. Na het opwarmen worden er voetballen voor de dag gehaald en gaan de deelnemers, al naar gelang hun mogelijkheden, onder begeleiding van een gediplomeerde trainer oefeningen met de bal doen. Daarbij staat het lekker ontspannen bewegen heel centraal.

De training wordt vervolgens afgesloten met een partijtje ”Walking Football”. Daarbij zijn de spelregels zo gemaakt dat iedereen er aan mee kan doen. De bal moet onder heuphoogte blijven, lichamelijk contact is niet toegestaan, slidings zijn ten strengste verboden. Er wordt gespeeld met kleine doeltjes zonder keepers, er mag niet hardgelopen worden, alles moet in wandeltempo! Met deze spelregels wordt de kans op een blessure tot het minimale teruggebracht en kan iedereen, ongeacht zijn of haar kwaliteiten er aan mee doen.

Tot slot een heerlijke warme douche en na nog wat napraten onder het genot van een consumptie gaan de deelnemers weer met een goed gevoel huiswaarts. Op dit moment is er nog ruimte voor nieuwe deelnemers. Spreekt het jou aan, wil je ook weer eens actief worden, kom dan eens kijken op een dinsdagochtend of meld je aan bij:

Sport- en Wijkcentrum Rijkerswoerd, De Pas 44, Arnhem

D.v.Kleef 06-53420606

 

Volg ons op

Wijkagenda

28-09-2018, 26-10-2018, 30-11-2018, 21-12-2018 Bingo in Rijkerswoerd
28-09-2018, 26-10-2018, 30-11-2018, 21-12-2018 Bingo in Rijkerswoerd
28-09-2018, 26-10-2018, 30-11-2018, 21-12-2018 Bingo in Rijkerswoerd

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem
E-mail: wijkrijkerswoerd@gmail.com

Redactieadres:
E-mail:
redactie.rijkerswoerd
@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl