Duurzaam Diner Stadsboerderij de Korenmaat

Printvriendelijke versiePDF-versie

Op vrijdagavond 11 oktober organiseren Natuurcentrum Arnhem en Boerderijcafé De Hooijmaat weer een Duurzaam Diner op Stadsboerderij de Korenmaat. (H)eerlijk eten met verse biologische producten van eigen land en uit de streek. De diverse gerechten worden, mits het weer het toelaat, op mooie bijzondere plekjes op de boerderij geserveerd. Dit jaar is het thema: hoe ga je  voedselverspilling tegen?

Voedselverspilling

Niets is zo lekker als verse groente van het land direct op je bord. Zeker als de ingrediënten op biologische wijze zijn gekweekt. Tijdens het Duurzaam Diner gebruiken we zo veel mogelijk lokale en biologische producten, liefst van eigen boerderij. Om zo min mogelijk te verspillen proberen we de producten in zijn geheel te gebruiken. Een manier hiervoor is door een product op verschillende manieren te bereiden, van bakken en stoven tot inmaken. Kom inspiratie op doen en ga naar huis met vele tips en recepten, om voedselverspilling ook thuis zoveel mogelijk tegen te gaan.

Seizoensproducten

Het is herfst, dus de pompoenen mogen niet ontbreken tijdens het Duurzaam Diner. We gebruiken ze vaak voor de soep, maar weet je dat je er ook heerlijke zoete gerechten mee kunt maken? Boerenkool kennen we van de stamppot, maar met boerenkool kan je nog veel meer. Pesto maken bijvoorbeeld. Duurzaam dineren betekent natuurlijk ook minder vlees. Tijdens het Duurzaam Diner kan je dus veel vegetarische gerechten verwachten. Voor de liefhebbers van vlees serveren we biologisch vlees van dieren van onze eigen boerderij (geheel vegetarisch is uiteraard ook mogelijk).

Meer info en aanmelden

Aanvangstijd diner 18.30 uur, inloop vanaf 18.00 uur. Kosten zijn 22,50 euro per persoon.

Meld je aan door een mail te sturen aan welkom@dehooijmaat.nl. Vermeld met hoeveel personen je komt. Tip: kleed je warm aan! Meer info: www.natuurcentrumarnhem.nl/actueel

 

Over Natuurcentrum Arnhem
Natuurcentrum Arnhem zet zich in voor een levendige groene stad, waar bewoners een actieve bijdrage kunnen en willen leveren aan een duurzame toekomst. Op onze stadsboerderijen kan je van alles leren en ontdekken over dieren en de herkomst van ons voedsel. Met onze lessen en initiatieven in de wijk inspireren we en hopen we jong en oud bewust te maken van het belang van natuur en de eigen rol in het behoud ervan. Want als je dichtbij de natuur staat, begrijp je ook hoe belangrijk het is om er goed mee om te gaan.

Datum: 
vrijdag, 11 oktober, 2019 - 18:00

Locatie

Volg ons op

   Facebook


  Instagram

 


Wijkagenda

Er zijn momenteel geen agendaberichten.

Plaats zelf

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem
wijkrijkerswoerd@gmail.com

Redactieadres voor
website en muurkrant:
redactie.rijkerswoerd@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata en een link om Het Woerdje online te bekijken.
Kopij kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl