De Tuinmaat krijgt een bijdrage van het Oranje Fonds

Printvriendelijke versiePDF-versie

De Tuinmaat krijgt een bijdrage van € 4000,00 van het Oranje Fonds voor de Tuinmaat OntmoetingsPlaats.  Op 1 april 2015 is de biologische tuinbouwvereniging De Tuinmaat in Rijkerswoerd (Arnhem) een volkstuinencomplex gestart vlak bij de stadsboerderij De Korenmaat. Op het terrein van de volkstuinen creëert De Tuinmaat een uitnodigende plek voor alle omwonenden en belangstellenden: de TOP [Tuinmaat OntmoetingsPlaats]. Een plek waar mensen met een beperking elkaar en anderen kunnen ontmoeten en met aangepast meubilair kunnen tuinieren. Toegankelijkheid, veiligheid en het aansluiten bij de mogelijkheden en beperkingen van de gebruikers staat hierbij voorop. 

Inmiddels is de eerste fase van dit project afgerond. De toegang naar de TOP en het terras zijn gereed. De bijzondere ontmoetingstafel, die plaats biedt aan mensen in een rolstoel is geplaatst.

Dankzij de financiële bijdrage van het Oranje Fonds kan de tweede fase starten. Er komen plantenbakken en kweektafels waar mensen met een beperking en/of een rolstoel gemakkelijk groenten en kruiden kunnen kweken.

Met een schaduwdoek zal er in de zomer een goede en sfeervolle ontmoetingsplek worden gecreëerd. Rond de plek komt heel veel groen in de vorm van struiken, bloeiende planten en kleine fruitbomen. Als alles volgens plan verloopt, wordt deze Tuinmaat Ontmoetings Plaats feestelijk geopend in het voorjaar van 2017.

 Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds steunt initiatieven die daadwerkelijk een verschil maken binnen de samenleving, die ervoor zorgen dat iedereen een plek heeft in de maatschappij. Dit initiatief is daar een goed voorbeeld van. We verwachten dat deze bijdrage het project een mooie stimulans geeft om de doelstelling te bereiken.”
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Volg ons op

Wijkagenda

28-09-2018, 26-10-2018, 30-11-2018, 21-12-2018 Bingo in Rijkerswoerd
28-09-2018, 26-10-2018, 30-11-2018, 21-12-2018 Bingo in Rijkerswoerd
28-09-2018, 26-10-2018, 30-11-2018, 21-12-2018 Bingo in Rijkerswoerd

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem
E-mail: wijkrijkerswoerd@gmail.com

Redactieadres:
E-mail:
redactie.rijkerswoerd
@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl