Cursus 'Zorgen voor een ander begint bij uzelf' van Mantelzorg Arnhem

Printvriendelijke versiePDF-versie

Succesvolle cursus ‘Zorgen voor een ander begint bij uzelf.’

In september 2019 heeft MVT Arnhem in samenwerking met Indigo de cursus ‘Zorgen voor een ander begint bij uzelf' gegeven aan vrouwelijke mantelzorgers uit Arnhem Noord met een andere culturele achtergrond.

Tijdens 4 bijeenkomsten van twee uur werden de onderwerpen ontspanning, piekeren, nee zeggen en hulp vragen behandeld. Naast het behandelen van de theorie hielp het uitwisselen van ervaringen in de groep mee, om verandering in gang te zetten en beter voor jezelf te zorgen. Als mantelzorger is het vaak vanzelfsprekend om voor anderen te zorgen en klaar te staan. Toch is het belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen. Zo raak je als mantelzorger niet overbelast.

Aan het einde van de cursus kregen de dames een mooi certificaat mee naar huis. Bij de beoordeling van de cursus werd het rapportcijfer 9,5 gegeven. Punt van kritiek was dat de cursus nog langer had mogen duren. Wat natuurlijk een mooi compliment is!

De eerstvolgende cursus wordt gegeven op donderdagmorgen van 09.30-11.30 uur 19 en 26 maart, 2 en 9 april 2020 voor mantelzorgers met een andere culturele achtergrond. Locatie: Slochterenweg 40 te Arnhem

Ook wordt er een cursus gegeven voor alle mantelzorgers op maandagmiddag van14.00-16.00 uur op 23 en 30 maart, 6 en 20 april 2020. Locatie: Slochterenweg 40 te Arnhem

Voor de start van de cursus neemt de begeleider kort contact op met de belangstellende om te bespreken of de cursus inderdaad bij haar of zijn verwachtingen past.

Opgave kan via a.deibert@mvtarnhem.nl of telefonisch 026-37 078 55.

Locatie

Volg ons op

   Facebook


  Instagram

 


Wijkagenda

Er zijn momenteel geen agendaberichten.

Plaats zelf

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem
wijkrijkerswoerd@gmail.com

Redactieadres voor
website en muurkrant:
redactie.rijkerswoerd@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata en een link om Het Woerdje online te bekijken.
Kopij kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl