Brede School De Kempenaer naschoolse activiteiten

Printvriendelijke versiePDF-versie

Brede School De Kempenaer start vanaf 10 september met een nieuw blok naschoolse activiteiten. Deze zijn open voor iedereen.
 
Musicalles voor 7-10 jaar

Zingen en Toneelspelen

De begincursus bestaat uit 10 lessen (sept.-nov.), waarin je met leuke oefeningen/ liedjes leert zingen (stemgebruik, ademsteun etc.) en met grappige en handige toneeloefeningen leert toneelspelen (emoties, houding, grimas, stemgebruik). Daarna volgt een 2e blok van 10 lessen (nov.-jan), waarin we nog meer gaan werken aan de basisvaardig-heden van zingen en toneel (en enige dans). Voor dit blok kunnen ook nieuwe kinderen zich aanmelden. Als je na het eerste blok graag wilt blijven, mag je hier ook weer aan deelnemen.

Aansluitend volgt het 'voorstelling-blok' (feb.-juni), voor een de kinderen die de 1e en/of 2e begin-blokken hebben gevolgd, en heel graag willen! Aan dit blok kan niet iedereen zomaar deelnemen.
Als je hier graag aan mee wilt doen, vraag dan om meer informatie. Dit blok duurt circa 20 lessen, en aansluitend geef je een echte voorstelling in een professionele setting voor iedereen die wil komen kijken.
 
Cursus start: Maandag 3 september Kosten: € 65,00 per 10 lessen (je betaalt steeds op de 1e les van een blok 10 lessen vooruit) Plek: Vieringsruimte van Basisschool 't Klinket (Kempenaersingel 4a) Doelgroep: 7-10 jaar omdat het belangrijk is dat je kunt lezen.
Meer informatie: www.joy-acts.nl, 026-844 57 53, theaterkids@joy-acts.nl
 
Nieuw: speciaal voor de grote peuters en kleuters: Capoeira
Spelen, dansen, zingen, klappen en speelvechten? Het Braziliaanse Capoeira heeft het allemaal! Wil je een radslag maken of op je hoofd staan? Samen kunnen we veel plezier beleven! Capoeira is leuk en niet gevaarlijk. Je wordt er sterk van! Capoeira is veel lachen en samen zingen. Zien we jou straks ook bij Capoeira? Je mag een wit t-shirt aan en een lange sportbroek. Schoentjes zijn niet nodig! De muziek instrumenten neemt de juf mee. Vamos jogar Capoeira!!!
De lessen worden verzorgd door Tieneke Spiering.
 
Sport-instuif:
De sport-instuif olv Claas Hakkenberg wordt gegeven op woensdagmiddag tussen 13.30 uur en 15.00 uur in de sportzaal op het schoolplein. Gedurende 10 lessen kom je in aanraking met diverse sport, spel, en beweegsituaties.
Er worden afwisselende sporten aangeboden. Ook voor kinderen die niet zo van sporten houden is dit een leuke manier om toch te bewegen.
Het uitgangspunt bij de sport-instuif is plezier in het bewegen, waarbij de nadruk ligt op meedoen en niet op winnen of competitie. De sport-instuif is voor alle leeftijden, dus van 4-12 jaar.
 
Waarom schaken ?
Je leert er een spannend spel mee, waar je je hele leven plezier van kunt hebben. Een spel, dat bijdraagt aan de emotionele en verstandelijke ontwikkeling. Een spel waarbij je oefent in het maken van keuzes na lang of kort over een situatie op het bord te hebben nagedacht.
Schaakles op de Kempenaer
Voor het tweede jaar staat weer schaken op het naschoolse programma.
Voor degenen die nog moeten leren schaken wordt het stap1-lesprogramma gegeven incl. een werkboek en de chess tutor-CDrom.
Voor degenen die 1e en/of 2e cursus hebben gevolgd  of al kunnen schaken geldt dat er een aangepast programma komt.

Uiteraard wordt er weer gespeeld, maar we gaan ook weer veel schaakslimmigheden in de lesstof behandelen.

Er wordt van 16.00 tot 17.00 gespeeld en les gegeven.
De gevorderden spelen eerst en krijgen daarna les. De beginners krijgen eerst les en spelen daarna.  

Na afloop van de cursus (10 lessen) kunnen de beginners schaken. De gevorderden kunnen deelnemen aan het schaakexamen voor een stappendiploma. Als er bijzondere talenten uit de cursus voortkomen (iedereen kan goed leren schaken) dan zou dat leuk en stimulerend zijn, maar dat is geen primair doel van de cursus. Alle kinderen die één of meerdere schaakcursussen hebben gevolgd kunnen, als zij dat leuk vinden,  meedoen aan het Arnhems schoolschaakkampioenschap dat altijd in januari wordt gehouden.

De schaakcursus wordt weer gegeven door Peter  Lincewicz, gediplomeerd “jeugdschaakmeester”, die al sinds de jaren zeventig honderden kinderen in Nederland heeft leren schaken.

Kookclub
Deze kookcursus is voor alle topkoks/masterchefs in de dop!
Vind je koken ook zo leuk en zou je dat graag elke woensdagmiddag willen doen? Geef je dan op voor de kookclub.
 
Je leert dan uiteindelijk een hele maaltijd te koken:
- voorgerecht,

- tussengerecht,

- hoofdgerecht

- nagerecht.

Tijdens de laatste les koken we een hele maaltijd voor je ouders, broertjes en zusjes en eten die dan gezamenlijk op. Neem elke les een afsluitbaar plastic bakje mee om je zelf gemaakte gerecht mee naar huis te nemen. De kookles wordt gegeven door Yvonne Slump.

Zie voor meer informatie: www.bredeschooldekempenaer.nl en activiteiten.

Volg ons op

   Facebook


  Instagram

 


Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem

Redactieadres voor
website en muurkrant:
redactie.rijkerswoerd@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata en een link om Het Woerdje online te bekijken.
Kopij kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl