Arnhemse Uitnacht een succes!

Printvriendelijke versiePDF-versie

Druk bezochte Uitnacht: van 9.000 naar 15.000 bezoeken Arnhemse Uitnacht maakt alle beloften waar

De Arnhemse Uitnacht vierde afgelopen nacht kunst en cultuur in zijn volle glorie. De officiële opening in Musis was een letterlijke aftrap: de Arnhemse danser en choreograaf Ruben Chi, de winnaar van Holland’s Got Talent Shin Shan en de jeugdspelers Daan Huisman en Enzo Cornelisse van Vitesse Arnhem verbonden streetdance en voetbal. Een visuele en energieke act die door het publiek enthousiast werd onthaald. Vervolgens reikte Louis te Poele (winnaar 2019) in een flitsende outfit van MAISON the FAUX de Cultuurprijs Arnhem uit aan de Arnhemse Meisjes. In de binnenstad van Arnhem waren vervolgens op 18 verschillende locaties meer dan 100 acts, optredens, voorstellingen en exposities te zien. In 16 horecazaken was er een Uitmenu en diverse optredens. Voorzitter Jenny Doest ontving zaterdagochtend tijdens de Morning Rave in Theater a/d Rijn een schatting van de bezoekcijfers: ‘We hebben samen met veel makers en instellingen een divers en sprankelend programma neergezet. Vorig jaar telden we ruim 9.000 bezoeken. Deze editie overtreft onze verwachtingen: ruim 15.000 bezoeken zijn geteld. En dat is nog maar een eerste schatting. Alle reden om super tevreden te zijn en om nu al uit te kijken naar de volgende Arnhemse Uitnacht op vrijdag 29 januari 2021.’.

Arnhemse Meisjes wint Cultuurprijs Arnhem

Beeldend kunstenaar Louise te Poele reikte na de aftrap van de Arnhemse Uitnacht de Cultuurprijs Arnhem uit aan Arnhemse Meisjes. De jury roemde de winnaar om de grote zeggingskracht. Over de winnaar zegt de jury: ‘Arnhemse Meisjes geeft een eigen, nieuwe Pagina 2 van 2 invulling aan dans. Waar dansmakers normaal gesproken binnen blijven, gaan zij juist naar buiten. De voorstellingen en performances vinden plaats op ongebruikelijke locaties waardoor er een ander en ongewoon, direct contact met het publiek ontstaat. Ook schromen ze er niet voor om met evenveel enthousiasme en passie naast professionals ook met amateurs te werken. Arnhemse Meisjes ontving een cheque van vijfduizend euro.’. De andere genomineerden waren Lavalu en Mr. Weazly.

Na de opening barstte het programma los

Na de opening in Musis was er veel animo voor de rollerdisco en de Weense wals. Het gevarieerde en diverse programma van de Arnhemse Uitnacht barstte toen helemaal los. Bij het bomvolle Festivalhart in het Bartokpark was in het kunstwerk Construction Sight een bijzondere programmering in samenwerking met de Nijmeegse Kunstnacht. Huis Oostpool was overvol met uiteenlopende, verrassende acts. Bij Rozet hing het publiek met de benen buiten en kwamen voor jong en oud alle disciplines aan bod. Als nieuwe locatie pakte Willemeen uit met workshops en een clubavond. Maar ook de kleinere, intiemere locaties als ArtEZ Kortstraat, Flor de Fango en de ateliers van SLAK ontvingen veel bezoekers. Ook dit jaar waren de performances en de Silent Disco in Luxor Live tot in de vroege ochtend populair. Opvallend vaak werd door de locaties genoemd dat ze veel nieuwe bezoekers ontvingen.

14 uur later: Morning Rave in Theater a/d Rijn

De Arnhemse Uitnacht sloot om 09.00 uur af met Morning Rave in Theater a/d Rijn.

De volgende editie van de Arnhemse Uitnacht vindt plaats op vrijdag 29 januari 2021.

Arnhemse Meisjes wint Cultuurprijs Arnhem ©Arnhemse Uitnacht|Jip de Jonge

De Arnhemse Uitnacht is een initiatief van Cultuur Netwerk Arnhem waarvan de grootste culturele instellingen van de stad lid zijn. De speciaal opgerichte stichting Culturele Evenementen Arnhem organiseert het evenement. De Arnhemse Uitnacht komt tot stand door bijdragen van de deelnemende kunstenaars, organisaties, instellingen én Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland, Ondernemersfonds, Arnhem Ambassadeurs, Vrienden van theater en De Kempenaer Advocaten.

Locatie

Volg ons op

   Facebook


  Instagram

 


Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem
wijkrijkerswoerd@gmail.com

Redactieadres voor
website en muurkrant:
redactie.rijkerswoerd@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata en een link om Het Woerdje online te bekijken.
Kopij kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl