Arnhem Groen

Printvriendelijke versiePDF-versie

Terwijl afgelopen week door de gemeenteraad de vernieuwde Groenvisie voor de stad werd besproken, waarbij inwoners meer zeggenschap over het groen in hun wijk krijgen, doet de gemeenteraad gelijk een oproep aan de stad: laat weten welke gevel in Arnhem een groene boost kan gebruiken. Een jury kiest uit alle inzendingen één gevel die wordt vergroend.

Leefbaar en klimaatbestendig

Het doel van deze prijsvraag is niet alleen om de stad weer een stukje mooier te maken, maar ook leefbaarder en klimaatbestendiger. Groen vangt fijnstof af en zorgt voor verkoeling en opvang van water. Bovendien wil de gemeente inwoners inspireren zelf aan de slag te gaan met het vergroenen van gevels.

De sluitingstermijn voor het inzenden van gevels inclusief voorstel is vrijdag 17 maart 2017. Realisatie vindt plaats in het voorjaar. Met een éénmalig stimuleringsbudget van 3.000 euro wordt de winnende gevel voorzien van verticaal groen.

Hoe?

Je kunt de locatie aanmelden door een mail te sturen naar info@groenarnhem.nl Laat met behulp van afbeeldingen zien waarom deze plek een groene boost kan gebruiken, wat voor ideeën je daarvoor hebt én of het kan worden gerealiseerd binnen het beschikbare budget van 3.000 euro. Stem vooral ook even af met je buurtgenoten en de eigenaar van de gevel, zodat je zeker weet dat je plannen op steun uit de buurt kunnen rekenen. Zend vervolgens je locatie in en met een beetje mazzel heb jij in de zomer een prachtige groene gevel!

Foto: Ginkelgroep, Verticaal Groen in Spoorhoek Arnhem

Locatie

Volg ons op

Wijkagenda

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem
wijkrijkerswoerd@gmail.com

Redactieadres voor
website en muurkrant:
redactie.rijkerswoerd
@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata en een link om Het Woerdje online te bekijken.
Kopij en informatie kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl