Afval, wat is er veranderd vanaf 1 juli 2020?

Printvriendelijke versiePDF-versie

U betaalt altijd al voor uw afval. Tot nu toe betaalde u een vast bedrag. Dit bedrag was afhankelijk van de grootte van uw huishouden. Vanaf 1 juli 2020 betaalt u een vast lager bedrag en een variabel bedrag (80 cent voor een restafvalzak). Door afval goed te scheiden heeft u zelf invloed op de hoogte van uw afvalkosten. 

 

Veel afval is herbruikbaar als grondstof voor nieuwe producten, maar dan moet dit wel gescheiden worden. Door afval goed te scheiden draagt u bij aan een beter milieu, maar het is ook goed voor uw portemonnee. Meer gft, plastic, papier en glas scheiden betekent minder restafval. U heeft dan lagere afvalkosten. Wilt u zien hoe vaak u restafval weggooit? Maak dan een account aan op mijnafval.arhem.nl.


Infowijzer 

Als het goed is heeft u een infowijzer in de brievenbus ontvangen. Hier staat meer informatie over de nieuwe afvalstoffenheffing en ook tips om afval te scheiden. Ook zijn er speciale regelingen voor mensen die veel medisch afval hebben. En woont u in een wooncomplex of in een bovenwoning en wilt u groen afval scheiden? Kijk dan of uw wijk voor een gf-verzamelcontainer in aanmerking komt. Ook voor de minima is er een speciale regeling. 


Heeft u vragen? Bel gratis naar 0800 - 1809 en kies optie 1

Op de website www.arnhem.nl/afval vindt u meer informatie over de nieuwe afvalstoffenheffing en de speciale regelingen. Ook is er een belteam ingericht voor vragen. Bel gratis naar 0800 - 1809 en kies optie 1 (afval). Een medewerker van de gemeente staat u graag te woord. U kunt het belteam ook bellen als u de infowijzer niet heeft ontvangen of als u de infowijzer graag in het Engels, Turks of Arabisch wilt ontvangen.Locatie

Volg ons op

   Facebook


  Instagram

 


Wijkagenda

Er zijn momenteel geen agendaberichten.

Plaats zelf

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem

Redactieadres voor
website en muurkrant:
redactie.rijkerswoerd@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata en een link om Het Woerdje online te bekijken.
Kopij kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl