27 oktober Paddenstoelenwandeling met IVN op landgoed Warnsborn

Printvriendelijke versiePDF-versie

Ook dit jaar kan je met gidsen van IVN Arnhem op landgoed Warnsborn naar paddenstoelen speuren. Er zijn vaak bijzondere paddenstoelen te vinden, maar welke en waar ze staan is altijd een verrassing. Net als de fantasierijke namen, zoals dodemansduimen, paarse trilzwam en rodekoolzwam.<--break->

Paddenstoelen hebben contact met de hen omringende bomen. De gevarieerde samenstelling van de bodem geeft allerlei mogelijkheden voor groeiplaatsen bij loofbomen of naaldhout. En ook de ouderdom van de bomen kan een rol spelen bij waar ze boven de grond komen.

Tijdens deze wandeling komen zowel ervaren paddenstoelenzoekers als beginners meer te weten over algemeen voorkomende en zeldzame, al dan niet eetbare, soorten paddenstoelen.

De wandeling op zondag 27 oktober begint om 14.00 uur op de parkeerplaats tegenover camping Warnsborn aan de Bakenbergseweg 257 en duurt anderhalf tot twee uur. Buslijn 9 brengt je dichtbij.

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Ook voor (klein)kinderen is het een leuk en leerzaam uitje. Met een spiegeltje kan je onder de hoed van een paddenstoel kijken.

www//ivn.nl/afdeling/arnhem 

Contactpersoon:  Henriette Willems   06 1555 9926

Datum: 
zondag, 27 oktober, 2019 - 14:00

Locatie

Volg ons op

   Facebook


  Instagram

 


Wijkagenda

Er zijn momenteel geen agendaberichten.

Plaats zelf

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem
wijkrijkerswoerd@gmail.com

Redactieadres voor
website en muurkrant:
redactie.rijkerswoerd@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata en een link om Het Woerdje online te bekijken.
Kopij kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl