Vaderdagactiviteiten op de Korenmaat/Hooijmaat

Printvriendelijke versiePDF-versie


Zondag 19 juni is een dag vol vaderdagactiviteiten voor het hele gezin op Stadsboerderij De Korenmaat. De dag begint met een heerlijk ontbijt in Boerderijcafé De Hooijmaat. Daarna zijn er de hele dag stoere activiteiten. Een uitgelezen mogelijkheid om je vader of het hele gezin te verrassen met een uitje op de boerderij.

Wat is er fijner dan de zondag te beginnen met een heerlijk biologisch ontbijt en te genieten van alles wat de boerderij en streek te bieden hebben? Na het ontbijt mag iedereen in de huifkar stappen voor een rit naar Meinerswijk. Tijdens deze tocht krijg je van alles te horen over de geschiedenis en het landschap van dit gebied.

Vanaf 10.00 uur zijn er de hele zondag stoere activiteiten voor het hele gezin op en rond het erf van de stadsboerderij. Het programma staat in het teken van Vaderdag. Vaders, moeders en kinderen kunnen elkaar aftroeven bij boomzagen, boomstamgooien, spijkerslaan en een slakkenrace. Daag je stoere vader uit! Vaders kunnen bijvoorbeeld laten zien hoe sterk ze zijn in de stoere-mannen-houthoek of tonen hun behendigheid met boerengolf in de weide.

Ontbijtarrangement

Het ontbijt start naar keuze om 9.00 uur of 10.15 uur. De huifkartocht sluit hierop aan met een tocht om 10.15 uur en 11.30 uur. Geef bij reservering op naar welk tijdstip je voorkeur uitgaat. Het ontbijtarrangement kost € 15,- per persoon, inclusief huifkartocht en deelname aan alle vaderdagactiviteiten. Voor kinderen tot 10 jaar kost deelname € 7,50 per kind. Reserveren kan via: dehooijmaat@gmail.com of www.dehooijmaat.nl/reserveren. Het aantal deelnemers is beperkt.

Meedoen aan alleen de vaderdagactiviteiten kost € 2,-, hiervoor is geen reservering nodig. Deze activiteiten zijn van 10.00 tot 16.30 uur. Rondom het struinmoeras is een spannend blotevoetenpad uitgezet. Dat is voor iedereen gratis.

Het boerderijontbijt is een  samenwerkingsverband van Boerderijcafé De Hooijmaat en Natuurcentrum Arnhem. Stadsboerderij De Korenmaat ligt in Arnhem-Zuid aan de Marius van Beeklaan 5. Boerderijcafé De Hooijmaat ligt aan het erf van Stadsboerderij De Korenmaat. De stadsboerderij is elke dag van 08.30 uur tot 16.45 uur geopend.

Volg ons op

Wijkagenda

Er zijn momenteel geen agendaberichten.

Plaats zelf

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem
E-mail: wijkrijkerswoerd@gmail.com

Redactieadres:
E-mail:
redactie.rijkerswoerd
@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl