Toekomst zonder geweld

Printvriendelijke versiePDF-versie

Vrouwen herkennen elkaars situatie in ‘Toekomst zonder geweld’

Gratis cursus over huiselijk geweld en sterker worden in het maken van eigen keuzes

“Ruzies die uit de hand lopen. Psychisch of lichamelijk geweld in een relatie … Soms lopen vrouwen rond met een ‘geheim’ dat ze met niemand durven delen. Ze worstelen met gevoelens van schuld en schaamte naar zichzelf en hun kinderen toe, of worden met oordeel bekeken. In de cursusgroep “Toekomst zonder geweld’ worden deze gevoelens door andere vrouwen herkent en erkent en is het afkeurend oordeel niet aanwezig”, vertelt cursusleider Joke Oonk (Moviera). “Voelen dat je niet de enige bent, zorgt er in combinatie met goede informatie voor dat je in beweging kunt komen om je eigen situatie te verbeteren.”

Joke Oonk geeft de cursus samen met Silvana Linnenbank, maatschappelijk werker bij Rijnstad. Silvana vertelt wat de deelneemsters kunnen verwachten: “Je krijgt informatie over de gevolgen van huiselijk geweld en hoe je in deze situatie weer sterker kan worden. Je leert over de patronen van geweld in een relatie, de psychische gevolgen van geweld, de gevolgen van geweld voor jouw kinderen en hoe de politie omgaat met huiselijk geweld. Ook leer je grenzen bepalen. Na deze cursus ben je sterker in het maken van eigen keuzes.” 

Waar en wanneer

De cursus ‘Toekomst zonder geweld’ vindt plaats op 2, 9, 16, 23 en 30 november en 7, 14 en 21 december van 09.30 tot 11.30 uur (totaal 8 bijeenkomsten). De cursus wordt gegeven in Wijkcentrum De Hobbit, Zwanebloemlaan 2a in Arnhem.

Informatie en aanmelden

Na aanmelding wordt er contact opgenomen om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.

Volg ons op

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem
E-mail: wijkrijkerswoerd@gmail.com

Redactieadres:
E-mail:
redactie.rijkerswoerd
@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl