Opening vernieuwde Columbustuin op 5 juni

Printvriendelijke versiePDF-versie

De Columbus tuin, in de wijk Rijkerswoerd, onderging een ware metamorforse. De tuin is omgebouwd van een eenvoudige speeltuin naar een kleurrijke, uitdagende bewegingstuin. De Columbustuin grenst aan diverse woonlocaties van zorgorganisatie Siza. De bewoners kunnen er ontspannen, bewegen en spelen. De bewegingstuin is voor diverse leeftijden geschikt.

De bewegingstuin wordt feestelijk geopend op zondag 5 juni a.s. om 14.00 uur. De metamorfose is mogelijk gemaakt door verschillende fondsen die dit prachtige project ondersteunen.

In de Columbustuin vind je verschillende aangepaste speelmaterialen. Er zijn drie cirkels waar cliënten zelf kunnen kiezen waar zij aan willen deelnemen. Er is een cirkel die vol bewegingsmogelijkheden zit, een actie-reactie cirkel waar zij kunnen bewegen met enkele balspellen en kunnen fietsen op speciale aangepaste fietsen genaamd de cyclone. De derde cirkel is genaamd ‘’t golvend water’ waar een watertafel staat waar je met water en zand kunt spelen. In de bewegingstuin zijn paden en banken geplaatst zodat er ook even rust genomen kan worden. Ook kun je genieten van de mooie omliggende tuin vol planten en geuren en kleuren!

De cliënten gaan de komende tijd eerst zelf aan deze nieuwe tuin wennen. De buurtbewoners en scholen worden na de zomerperiode uitgenodigd om een keertje langs te komen. Zodat de veilige bewegingstuin in overleg met het team ook een ‘ontmoetingstuin’ kan worden. 

Volg ons op

Wijkagenda

Er zijn momenteel geen agendaberichten.

Plaats zelf

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem
E-mail: wijkrijkerswoerd@gmail.com

Redactieadres:
E-mail:
redactie.rijkerswoerd
@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl