Nationale Natuurwerkdag op de Braamberg

Printvriendelijke versiePDF-versie

Op zaterdag 5 november organiseert Landschappen NL voor de 16e keer de Natuurwerkdag. Op de eerste zaterdag van november werkt jong en oud aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Op bijna 500 locaties door heel Nederland krijgt het landschap een opknapbeurt.

IVN Arnhem doet ook mee en heeft een leuke werklocatie op de Braamberg. Alle hulp is welkom! Je kunt meewerken van 9.30 tot 13.30 uur. Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken.

De Braamberg is een belangrijke schakel tussen park Sonsbeek en park Klarenbeek. In dit erosiedal is de bodem erg afwisselend waardoor verschillende plant- en diersoorten in het gebied kunnen voorkomen. Ook hydrologisch is het gebied erg interessant. Dankzij de bodem van o.a. de Braamberg, kunnen er in park Klarenbeek beken ontstaan. Dit terwijl het echte grondwater tientallen meters diep zit. Hoe dat zit kan je òòk tijdens de Natuurwerkdag horen.
De Braamberg is voor velen een onbekend stukje natuur in Arnhem. Maak kennis met dit prachtige gebied tijdens de Natuurwerkdag en help mee het nog mooier te maken.
Je kan snoeien voor meer uitzicht, nieuwe bankjes plaatsen of helpen met het maken van een nieuwe toegangstrap naar dit gebied. Er zijn ook wat klusjes voor kinderen.
Meld je svp aan op natuurwerkdag.nl/locatie/arnhem-de-braamberg, dan houden we rekening met koffie en een lunch voor maximaal 80 volwassenen en 10 kinderen. Voor gereedschap wordt gezorgd. Graag wel zelf werkhandschoenen meenemen. De verzamelplaats is aan de Wagnerlaan bovenzijde ter hoogte van de Apeldoornseweg, bij de parkeerplaats van het volkstuinencomplex.

IVN Arnhem doet het hele jaar door wat in en met de natuur. Informatie hierover is te vinden op ivn.nl/afdeling/arnhem.

Volg ons op

Wijkagenda

Er zijn momenteel geen agendaberichten.

Plaats zelf

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem
E-mail: wijkrijkerswoerd@gmail.com

Redactieadres:
E-mail:
redactie.rijkerswoerd
@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl