100 huishoudens, 100 dagen, 100% (rest)afvalvrij

Printvriendelijke versiePDF-versie

Maandag 26 september start Stichting De Groene Vos, in samenwerking met de gemeente Arnhem, het 100-100-100-project: 100 huishoudens, 100 dagen, 100% (rest)afvalvrij. Minder afval produceren en meer hergebruik van ons afval. Dat is het streven.  Alle Arnhemse huishoudens worden uitgedaagd om mee te doen en zich aan te melden op het digitale platform: arnhem.100-100-100.

De aftrapbijeenkomst met medewerking van afvalwethouder Ine van Burgsteden is op donderdag 22 september, 19.30 uur in de Burgerzaal van het stadhuis.

 

Inmiddels hebben de eerste deelnemers die met hun huishouden meedoen zich al aangemeld. Gerrit Breeman (directeur Volkhuisvesting), Sabine Roelofs (journalist Arnhemse Koerier), Yvonne Renckens (oprichter en ex-voorzitter Fair Trade Arnhem) en raadsleden Paul Kusters en Leo de Groot gaan de uitdaging aan.

 

Afval wegen, opdrachten maken en leuke prijzen winnen
Deelnemers wegen wekelijks hun restafval en vullen dit in op een digitale afvalmeter op het onlineplatform. Via dit platform krijgen deelnemers wekelijks een uitnodiging om mee te doen aan een opdracht om inzicht te krijgen in de verschillende afvalstromen. Bijvoorbeeld: “Tel hoeveel nieuwe verpakkingen je op één dag opent.” De Groene Vos verloot regelmatig prijzen onder de deelnemers die meedoen met een opdracht. Ook is het mogelijk berichten (bijvoorbeeld tips om afval te verminderen) op het platform te plaatsen en op elkaar te reageren.

Tal van activiteiten

Tijdens het 100-100-100-project organiseert De Groene Vos vele activiteiten. Bijvoorbeeld een excursie naar de plastic scheidingsinstallatie in Rotterdam, een Masterclass afval o.l.v. SUEZ, een voorlichtingsavond over fermenteren van GFT-afval, workshops kaarsen maken van kaarsresten, Repair Cafés en meer.

Wie durft deze uitdaging aan? 
Arnhemse huishoudens in alle soorten en maten kunnen meedoen. Van jong tot oud. Van alleenstaand tot samenwonend. Met of zonder kinderen. Van vrijstaand wonend tot wonend in hoogbouw.  Arnhemse huishoudens die deze uitdaging aan willen gaan, kunnen zich vanaf 22 augustus inschrijven via arnhem.100-100-100.nl.

Volg ons op

Wijkagenda

Er zijn momenteel geen agendaberichten.

Plaats zelf

Contact

Rijkerswoerd.info is een wijkwebsite van de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. De website wordt beheerd door Wijkvereniging Rijkerswoerd.

Wijkvereniging Rijkerswoerd
p/a De Pas 44
6836 BK Arnhem
E-mail: wijkrijkerswoerd@gmail.com

Redactieadres:
E-mail:
redactie.rijkerswoerd
@gmail.com

Wijkkrant

Het Woerdje is de wijkkrant van en voor Rijkerswoerd.
Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar:
redactiehetwoerdje@live.nl.
Voor adverteren mail naar:
vormgevingwoerdje@kpnmail.nl